Egy vezetői oktató 6 módszere arra, hogy kevés idő alatt nagy szakmai tapasztalatot szerezz

Egy vezetői oktató 6 módszere arra, hogy kevés idő alatt nagy szakmai tapasztalatot szerezz

A történet egy riporterről szól, aki egy sikeres bankigazgatót interjúvol meg. Azt akarja megtudni, hogy mi az igazgató sikerének a titka. „Két szó” mondja a bankigazgató. „Helyes döntések.”

„És hogyan hoz jó döntéseket?” – kérdezi a riporter. A válasz: „egy szó: tapasztalatból”.

A riporter

A történet egy riporterről szól, aki egy sikeres bankigazgatót interjúvol meg. Azt akarja megtudni, hogy mi az igazgató sikerének a titka. „Két szó” mondja a bankigazgató. „Helyes döntések.”

„És hogyan hoz jó döntéseket?” – kérdezi a riporter. A válasz: „egy szó: tapasztalatból”.

A riporter tovább húzza a dolgot. „És hogyan lehet tapasztalatot szerezni?” – kérdezi. Amire a bankár válasza a következő – “két szó: rossz döntésekből”.

Mind tudjuk, hogy főleg a vezetőknek, de talán mindannyiunknak szüksége van munka- és élettapasztalatra. A tapasztalat megalapozza a fontos döntéseket, és belátást ad arra, hogy hogyan lehet a legjobban vezetni, motiválni és választ adni az embereinknek. Egy tapasztalt vezető már sok mindenen átesett és a múltban tanultakat felhasználhatja arra, hogy továbblépjen.

Azonban sok vezető nehezen szerez tapasztalatot. És a mai gyorsan változó, versenyszerű világban, ahol egyre több fiatal tölt be vezetői pozíciót, kiemelkedően fontos, hogy gyorsan tapasztalatot szerezhessenek, hogy minél kevesebb „rossz döntést” hozzanak, mind a saját, mind az általuk vezetettek érdekében.

Mit tehetnek az újdonsült vezetők, hogy megszerezzék a kellő tapasztalatot, ha egyszer nincs elegendő munkatapasztalat mögöttük?

  1. Menj továbbképzésekre.

Keress olyan oktatási programokat, amik megbecsült, tiszteletre méltó szerepet töltenek be az oktatási szférában; sőt, ami talán ennél is fontosabb, hogy élszínvonalú instrukciókat és kézzelfogható tapasztalatot kínáljanak olyan területeken, amiket aztán a való életbe is át tudsz ültetni.

  1. Önkénteskedj.

Nézz utána, hogy van-e olyan önkéntes program, amiben túlterhelt vezetőként kell dolgoznod egy project menedzselésén. (Ha jelenleg nincs ilyen lehetőség, bátorkodj felvetni az ötletet. Valakinek biztosan megtetszik, s, ha úgy érzi, hogy ezzel segíteni tudsz a projekten, akkor meg is valósítja.) Használd ezt a lehetőséget arra, hogy hasznos munkában, valamint elgondolkodtató beszélgetésekben vegyél részt a vezetői szereppel kapcsolatban. Így sokat tanulhatsz a vezetői szerepről, valamint arról, hogy hogyan készíts terveket, és mindezt egy alacsony rizikófaktorú környezetben teheted így meg, ahol kisebb a teljesítési kényszer, valamint a visszacsapási kockázat.

  1. Keress mentort/ kortárs segítő csoportot.

A mentorok jelentősen felgyorsíthatják a tanulási folyamatot az által, hogy megosztják a tapasztalataikat azzal kapcsolatban, hogy hogyan kezelnének egyes szituációkat (olvass még többet itt az erős mentor ismertetőjeleiről). A fiatal vezetőket segítő kortárs segítő csoportok hasonló szerepet tölthetnek be, mint a mentorok, és mind e mellett csapatban segítenek megtapasztalni a tanulási és fejlődési folyamatokat. A kortárs segítő csoportok arra is jók, hogy az újdonsült vezetők kapcsolati tőkét szerezzenek, ami később jelentős értékkel bír majd.

  1. Olvass/figyelj meg vezetői szakértőket.

Sokat lehet abból is tanulni, ha az ember vezetők könyveit olvassa, vagy filmjeit nézi, amiben a vezetők kitárgyalják szakmájukat és az ahhoz kapcsolódó tapasztalataikat. Manapság könnyű hozzáférni ilyen tananyagokhoz, amik jelentősen felgyorsíthatják a tanulási folyamatot. Rengeteg vezetői- és önsegítő szakértő javasolja, hogy naponta legalább 30 percet olvass, hogy képben maradj a fontos ügyekkel kapcsolatban, és, hogy elmélyítsd a tudásodat.

  1. Mérlegelj és jegyzetelj.

Ahogy egyre többet tündökölsz vezetői szerepedben, szánj időt a gondolkodásra és a mérlegelésre is. Mi vált be, és mi nem? Hogyan máshogy zajlhattak volna az események, ha másként reagálsz az adott szituációban, vagy, ha többet tanulsz az esetről mielőtt cselekedtél volna? Néha muszáj magunk mögött hagyni a kudarcokat és továbblépni. Ez sokszor segít, de készen kell lennünk tanulni a tapasztalatainkból, ha nem akarjuk még egyszer ugyanazokat a hibákat elkövetni.

  1. Kérj visszajelzést.

A megfelelő visszacsatolás elengedhetetlen a mérlegelési folyamathoz. Mi csak egy szemszögből látjuk a dolgokat, de biztosak lehetünk benne, hogy mások egészen más megvilágításba helyezhetik a dolgokat.

Konfuciusz egyszer azt mondta: „a bölcsesség megszerzésének három módja létezik. Az első az elmélkedés, amely a legnemesebb mód, a második az utánzás, ami a legkönnyebb mód, a harmadik pedig a tapasztalás, ami a legkeserűbb mód.”

Minden újdonsült vezető jobban teszi, ha megteszi a szükséges lépéseket az elegendő bölcsesség megszerezéséhez, a helyett, hogy a tapasztalás keserű útját járná.

Author
Margarita
2017. ápr. 14.
Our special project is a video interview of the interview!
Watch the video!
(Already 289 enthusiastic reviews!)
Oszd meg a barátaiddal:
Írj kommentet
Már regisztrált? Bejelentkezés
Nem kötelező, pipálja ki, ha értesítéseket szeretne kapni