Kit keresnek a toborzók?

Kit keresnek a toborzók?

  • Milyen tulajdonságokat keresnek az álláskeresőkben a toborzók?
  • Kinek van nagyobb esélye a foglalkoztatásra?

Ennek a cikknek a megírására a szerzőt egy beszélgetés ihlette, egy megbecsült HR - rel, aki több mint 7 éve foglalkozik a személyzet kiválasztásával, egy sikeres közepes méretű cég számára. Ez után a beszélgetés után sor került sok más beszélgetésre a személyzet kiválasztásával foglalkozó szakértőkkel, arról, hogy „Mi folyik egyáltalán a munkaerőpiacon?”. A szó nem a trendekről és a számokról volt. Ennek a cikknek a szerzője megpróbálta megérteni, mi teszi ma a szakembert keresettnek a munkaerőpiacon. A kutatásnak az eredményei, általánosított látásban, egy listában foglalják össze a tulajdonságokat, amelyek növelik az HR szemében az álláskeresőket. Ime, ezek a tulajdonságok.

A hozzáállás a munkához

Ezt a minőséget, az összes megkérdezett HR, mint a leginkább kívánatosnak nevezte meg. Kiderült, hogy ma válság van a a szakemberek között, akik számára a munka önmagában érték. Azokról az emberekről van szó, akik elvileg szeretnek dolgozni, örömöt kapnak tőle: a folyamattól és az eredményektől is. Nekik a legfőbb nem a fizetés és nem az állás. Ők értékelik a munkát önmagáért is - mert értik, hogy erőfeszítés nélkül nem lehet siker.

A rugalmasság

Ez magában foglalja a tulajdonságok teljes körét:

- a képesség átváltani az egyik feladatról a másikra; - a készség „felkapni” a munkát más területekről, ha szükség van rá; - a képesség alkalmazkodni a főnők természetéhez és a vezetési stílusáhóz; - a képesség beleilleszkedni a csoportba, felvenni a vállalati kultúra formai követelményeit, úgy az informális hagyományokat is.

Hűség a munkáltatóhoz

Ez azt jelenti, hogy hajlandó, a cég érdekeiben elhagyni a komfort zónáját:

- elfogadni a túlmunkát, - türelmesen várni a bérfizetést, ha feltartják, - nyugodtan kezelni a kellemetlenségeket, ha ilyenek feltűnnek, - támogatni a munkatársak között az együttműködés hangulatát, támogatást nyújtani a kollégáknak, ha ez szükséges.

A szaktudás

Természetesen a munkáltató azt akarja, hogy a csapatjában nagyon képzett szakértők dolgozzanak. De ha a HR látja a készséget növekedni és tanulni, de a minősítése nem elég, sok esetben, állásajánlatot tesznek a legalább az alapvető ismeretekkel rendelkező kérelmezőnek. A munkáltatónak néha jövedelmezőbb felnöveszteni a szakemberét a nulláról, ebben az esetben, egy új alkalmazott - a „tiszta lap”, akkor könnyen illeszkedik be a meglévő vállalati rendszerekbe és a hagyományokba. Ebben az esetben az alig, vagy egyáltalán nem tapasztalt munkavállalónak van esélye az elhelyezkedésre.

Ahogy látjuk, a képesítés nem az egyetlen követelmény a kérelmező értékeléséhez. Ha a munka fontos helyet foglal el az értékrendjében, ha rugalmas tud lenni, kompromisszumot tud kötni, tanulni és fejlődni szakmailag - értékelni fogják a munkaerőpiacon.

Van egy érdekes tapasztalata a toborzókkal való közösködésben? Ossza meg a történeteit a megjegyzésekben!

Author
Margarita
2017. ápr. 14.
Our special project is a video interview of the interview!
Watch the video!
(Already 289 enthusiastic reviews!)
Oszd meg a barátaiddal:
Írj kommentet
Már regisztrált? Bejelentkezés
Nem kötelező, pipálja ki, ha értesítéseket szeretne kapni