Megkérdezték önt a hátrányairól? Fordítsa azokat az előnyeivé!

Megkérdezték önt a hátrányairól? Fordítsa azokat az előnyeivé!

  • Érdemes-e elmondani a munkáltatónak a hiányosságait?
  • Hogyan beszéljen róluk?
  • Hogyan kell a hátrányokat előnyökként megmutatni?

Az egyik gáncsoló kérdés, amelyet fel tudnak tenni önnek az interjú során: „Mik a hátrányai?”. Ez azért furfangos, mert szent emberek nem léteznek és hazudni pedig nem jó. A „munkamániás vagyok”, „a hozzáállásom a munkához túlbuzgó” stílusú válaszok enyhén szólva színpadiasan hangzanak. Próbáljuk előre átgondolni a választ erre a kérdésre. Először is: az ember, aki ismeri a hibáit és küzd velük, vagy az előnyeivel pótolja azokat, az már rokonszenvet és tiszteletet kelt. Ezért az őszinte válasz, hogy vannak hiányosságai, a helyes érveléssel jobb lesz a hazugságnál vagy a semleges válaszoknál az internetből való „Hogyan, menjünk át sikeresen egy interjún?” féle cikkekből.

És most, a tippek:

Ne szóljon a hátrányairól, amelyek gátolják a munkájában. Ha olyan állásra pályázik, amely ellentétes a jellemével – legyen józan esze legalábbis elhallgatni róla, annak ellenére, hogy ez nem őszinte. Vagy legyen őszinte önmagával és ne dolgozzon ilyen munkahelyen. Az ilyen hátrányok példái: a projekt menedzsernek - a nehézség a feladatok fontosságának felbecsülésében; a könyvelőnek – a figyelmetlenség a részletekhez; a diszpécsernek – a pontatlanság; a szövegjavitónak- a nyugtalanság; az újságírónak – a közöny (ha nem kíváncsi); a vezetőnek - a képtelenség uralkodni önmagán.

Ha megnevezi a hátrányt, azonnal mondja, hogy milyen előny pótolja azt, vagy hogyan küzd azzal. Például: nem szeretem az aprólékosságot, de a hozzáállásom a mukához kreatív; kések, de mindig készen vagyok tovább maradni a munkában; indulatos vagyok, de mindig készen állok elfogadni másnak a véleményét; rosszul lépek fel a nyilvánosság előtt, de ékesszólás tanfolyamra járok; rossz a helyesírásom, de nyelvtan órákra járok; féktelen vagyok, de reggelenként meditálok; figyelmetlen vagyok, de 10-szer is ellenőrzök mindent.

Ha a hátrány nem zavarja a munkát, meg lehet osztozni vele. Az emberek embereket vesznek munkába, nem pedig kétmagos robotokat, ezért a hiányosságok még adhatnak is hozzá pontokat önnek, ha a HR-esnek szintén vannak ilyen hiányosságai, illetve ha azok rokonszenvesek az ő számára. De legyen óvatos! A HR-es úgy tud viselkedni, mint egy közeli barátja, de közben az eszébe vési az adatokat a hátrányairól.

Szóval, gondolja át, hogy milyen „aranyos” hibái vannak? A nőknek számára: szeretek forogni a tükör előtt; hencegő vagyok; szeretem, ha dicsérnek. A férfiaknak: zárkózott vagyok, mivel összpontosítok a dolgaimra; nem vagyok társaságkedvelő; nem szeretem a fizikai tevékenységet.

Ne flörtöljenek a HR-essel és legyenek mérsékeltek. A perfekcionizmus például előnynek számít, de a rá való törekvés sok határidőt bonthat fel.

Ha ennek az anyagnak az elolvasása után, ön összeállított egy listát három hátrányáról, amelyeket kész megnevezni a munkáltatónak, akkor az nem hiába volt megírva.

Megosztom az enyémeket: 1. Fecsegő vagyok, szeretek elbeszélgetni. De a fontosat és a titkosat, senkinek, soha sem mondom el. 2. Túlfutok. Nem hallgatva végig azt, az ember, vagy az esemény helyett döntök mindent. 3. Télen gyakran elalszom, de készen állok a munkában maradni a késés idejére.

Author
Margarita
2017. ápr. 14.
Our special project is a video interview of the interview!
Watch the video!
(Already 289 enthusiastic reviews!)
Oszd meg a barátaiddal:
Írj kommentet
Már regisztrált? Bejelentkezés
Nem kötelező, pipálja ki, ha értesítéseket szeretne kapni