„Miért mondott fel az előző munkahelyén?”. Hogyan kell helyesen válaszolni a toborzó kérdésére

„Miért mondott fel az előző munkahelyén?”. Hogyan kell helyesen válaszolni a toborzó kérdésére

  • Hogyan kell válaszolni a kérdésre az előző munkahelyéről való lemondásáról?
  • Miért fontos tartózkodni a korábbi főnöksége kritikájától?

Minden interjún, nem számít, milyen munkahelyen szeretne elhelyezkedni - egy rangos nemzetközi vállalatban, több száz irodával világszerte, vagy egy apró cégben a szülővárosában – feltétlenül meg fogják kérdezni, hogy miért hagyta ott a korábbi munkahelyét. Vagy miért nem felel meg a mostani munkája - ha még nem lépett ki, de keres új munkahelyet. Ezt a kérdést hagyományosnak is lehet nevezni, mert a munkaadónak valóban érdekes, hogy miért hagyta el az előző állását. És ez nem puszta kíváncsiság. A válasz erre a kérdésre lehetővé teszi a munkáltató számára, egy teljesebb portrét állítani össze a lehetséges munkavállalóról. A kérdés fontossága miatt, adunk önnek néhány tippet, hogyan kell helyesen beszélni az elbocsátás, vagy a munkakeresés okairól.

Az első tanács. Nem szidni a vezetését, jót mondani az egykori főnökéről, nem számít, hogy milyen is valójában.

Még ha valóban abból az okból hagyta is el a korábbi munkahelyét, mert a főnöke nehéz természettel rendelkezett és képtelen volt helyes döntéseket hozni, ne összpontosítson erre. Ne feledje, hogy a „kutya nem eszik kutyát” és a vitában a munkavállaló, és a főnöke között, a leendő munkaadó (szintén főnök, természetesen) nem az ön oldalára fog állni. Meg lehet említeni, hogy „a kapcsolata a vezetőségével jobbat hagyott kívánni”, vagy hogy „az egykori főnökömnek a vezetési stílusa túl durva volt”. De nem többet. A tiszta igazat lehet mondani, de amellett, a legjobb fényben bemutatni önmagunkat. Például, megemlíteni, hogy az előző vezetése nem értékelte az erőfeszítéseit, de a végén, az ön által javasolt ötletek segítettek megbirkózni a válsággal.

A második tanács. Ne mutassa fel a munkahelyváltás fő okának az alacsony fizetést.

Ha azt mondja, hogy a korábbi munkahelyén meg volt elégedve mindennel, de az alacsony fizetés miatt kellett elhagynia, az új munkáltatójában, egy zsugori ember benyomását keltheti. Ezen felül, ha a régi munkahelyén olyan keveset fizettek, talán többet nem is érdemel meg? Megemlítheti az alacsony bért, különösen, ha a közszférában dolgozott, ahol a bérek hagyományosan alacsonyak. De a felmondásának a fő okának az alacsony fizetést megnevezni, nem érdemes.

A harmadik tanács - ne feledjük, hogy a válság alatt, az értékes szakembereket nem szórják szét.

Őszintén meg lehet mondani, hogy a válság és a vállalat nehéz helyzete miat bocsátották el . De akkor a leendő munkaadóban felmerül a kérdés, hogy ön olyen értékes szakember-e? Mivel a valóban tapasztalt és értékes munkatársakat a válság idején általában, nem szórják szét. Tisztázza, hogy az egész hirdetési részleg csökkentve volt, leállította a munkát az egész leányvállalat. Egyáltalán nem tanácsoljuk az interjú során, simán hazudni a leendő munkaadónak. De szépíteni a valóságot és hozzáadni a lemondás valódi okaihoz, a vágyat „egy ilyen neves cégben dolgozni”, „új tapasztalatot szerezni”, „egy sikeres karriert csinálni”, egy jó ötlet lehet.

És ön,vajon, hogyan válaszolna erre a kérdésre?

Author
Margarita
2017. ápr. 14.
Our special project is a video interview of the interview!
Watch the video!
(Already 289 enthusiastic reviews!)
Oszd meg a barátaiddal:
Írj kommentet
Már regisztrált? Bejelentkezés
Nem kötelező, pipálja ki, ha értesítéseket szeretne kapni